ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ SHERCO FACTORY ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ENDUROGP 2021 ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Ο πρώτος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος EnduroGP 2021 πραγματοποιήθηκε στην Πορτογαλία. O αγώνας ήταν απαιτητικός και περιελάμβανε τέσσερις ειδικές. Στην E1 ο Antoine Magain είχε ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο, ξεκίνησε με έντονο ρυθμό, ήταν ο ηγέτης της κατηγορίας μετά από τέσσερις ειδικές, δυστυχώς υπήρχε ένα περίπλοκο Xtreme special στο οποίο έχασε δύο λεπτά, στο επόμενο ειδικό Antoine έπεσε άσχημα. Μετά την πτώση του οδήγησε συντηρητικά για να σώσει βαθμούς, τερματίζοντας 8ος. Την Κυριακή ο Antoine ήταν πιο συνεπής και τερμάτισε στην 4η θέση. Βρίσκεται στην 6η θέση στην προσωρινή κατάταξη του πρωταθλήματος.

Στην E2, ο Hamish Macdonald και ο Jack Edmondson οδήγησαν τον πρώτο τους αγώνα με τους “μεγάλους”. Ο Hamish, ο περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής Junior, είχε ένα γεμάτο σαββατοκύριακο, ήταν λίγο πίσω sthn cross test, αλλά διόρθωσε την κατάσταση στο Xtreme special, τερμάτισε και τις δύο μέρες στην 4η θέση που είναι η θέση που κατέχει και στην προσωρινή κατάταξη του πρωταθλήματος. Ο Jack ήταν λιγότερο επιτυχημένος, έπρεπε να αποσυρθεί το Σάββατο. Την Κυριακή κατάφερε να τερματίσει στην 6η θέση.

Στην κατηγορία E3, ο Danny McCanney τερμάτισε τις δύο μέρες στο βάθρο στην 3η θέση, έκανε μερικά λάθη που τον εμπόδισαν να πάει καλύτερα, αλλά είναι μια καλή αρχή, είναι 3ος στην προσωρινή κατάταξη της βαθμολογίας. Ο Enric Francisco τερμάτισε 6ος το Σάββατο, είχε κάποια δυσκολία στο Xtreme special, αλλά βρήκε λύση την Κυριακή και τερμάτισε 4ος. Είναι 5ος στην προσωρινή κατάταξη μετά από αυτό το εναρκτήριο γεγονός.