ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ SHERCO ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ENDUROGP 2022

Η παραδοσιακή ισπανική/πορτογαλική περιοδεία σηματοδότησε την έναρξη της σεζόν EnduroGP 2022. Οι αναβάτες της ομάδας μας έφτασαν σε καλή κατάσταση μετά από πολλούς αγώνες προετοιμασίας στα διάφορα εθνικά πρωταθλήματα και ήταν έτοιμοι να πολεμήσουν.

Ο Hamish Macdonald(#41) προσέγγισε αυτή το πρωτάθλημα με πλήρη εμπιστοσύνη, είναι ο σημερινός ηγέτης του ιταλικού πρωταθλήματος. Στην Ισπανία ο Hamish τερμάτισε 5ος και 3ος στην κατηγορία E2, και στην κορυφαία κατηγορία EnduroGP, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 6η και 5η θέση. Στην Πορτογαλία είχε ένα απίστευτο ξεκίνημα, οδηγούσε τον αγώνα πριν πέσει στην τελευταία ειδική Enduro. Μπόρεσε να τερματίσει στην 4η θέση της ημέρας. Ένας τραυματισμός στο γόνατο που υπέστη σε εκείνο το ατύχημα τον εμπόδισε να ξεκινήσει τον αγώνα την Κυριακή. Δεν είναι γνωστό αν θα μπορέσει να ξεκινήσει τον αγώνα στην Ιταλία, αυτό θα εξαρτηθεί από την κατάσταση του γονάτου του.

Ο Antoine Magain(#71) και ο Daniel McCanney(#78) αγωνίζονται στην E1 και την E3 αντίστοιχα. Οι χειμερινές προπονήσεις τους έχουν διαταραχθεί λόγω τραυματισμών και δεν είναι ακόμα στα καλύτερά τους. Είναι 5οι και 6οι στην προσωρινή κατάταξη της κατηγορίας τους.

Στην κατηγορία Junior ο Zach Pichon ήταν συγκλονιστικός! Ο Zach απλά κέρδισε και τις τέσσερις ημέρες! Ήταν συνεπής και γρήγορος. Ο Zach τελείωσε τους δύο αγώνες ως ο σταθερός ηγέτης του πρωταθλήματος Junior, με χρόνους που τον τοποθετούν στο top 10 του EnduroGP! Ένα υπέροχο ξεκίνημα για αυτόν τον νεαρό αναβάτη που αγωνίζεται στην πρώτη του σεζόν enduro.

Από την πλευρά του, ο Morgan Lesiardo πέτυχε δύο βάθρα στην Junior 2, είναι επίσης πρώην αναβάτης MX, μαθαίνει και συνεχίζει να προοδεύει.

Το επόμενο EnduroGP είναι τον Ιούνιο στην Ιταλία.

Zach Pichon:

Ισπανία:
«Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ξεκίνησε στην Ισπανία το περασμένο Σαββατοκύριακο· ήταν ένα πολύ καλό Σαββατοκύριακο συνολικά παρά μερικά μικρά προβλήματα στην αρχή κάθε μέρας.
Πέτυχα ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στο σούπερ τεστ το βράδυ της Παρασκευής και είχα μια καλή πρώτη ειδική το πρωί του Σαββάτου. Ένα πρόβλημα με το πίσω φρένο με έκανε να χάσω περισσότερα από 35 δευτερόλεπτα στο Sp2. Έδωσα το μάξιμουμ όλη την ημέρα για να επιστρέψω και κέρδισα την πρώτη μου μέρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην τελευταία ειδική.
Μια μικρή πτώση στο Sp1 το πρωί της Κυριακής δεν με έβαλε στις καλύτερες συνθήκες, αλλά μπόρεσα να επιστρέψω στα υπόλοιπα στάδια και κέρδισα επίσης αυτή τη δεύτερη μέρα!»

Πορτογαλία:
«Είχα ένα εξαιρετικό Σαββατοκύριακο με ένα καλό σούπερ τεστ (6ος στο μηδέν) και έτρεξα σταθερά και τις δύο μέρες και έκανα πολύ λίγα λάθη. Πραγματικά ένιωσα ότι η μοτοσυκλέτα χειρίστηκε εξαιρετικά καλά στη δοκιμή enduro όπου κέρδισα πολύ χρόνο στους αντιπάλους μου.
Τελείωσα αυτές τις δύο μέρες στο top 10 EGP (το ανεπίσημο scratch), το οποίο προμηνύεται καλά για το μέλλον! Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εμπλεκόμενους, δεν θα μπορούσα να ζητήσω καλύτερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα».